9 Mart 2010 Salı

MALATYA'NIN DELİLERİ.


MALATYA'MIZIN TANINMIŞ MEŞUR DELİLERİ.?


Deli İzzoMahallenin Delisi
Deli Ali
Deli AhmetDeli Gaffar
Deli HüseyinFaroHaceli
Şorikli Yaşar

Menmune
Kız Mahmut


BU SAYFAYA MALATYA'MIZIN TANINMIŞ DELİLERİNİN FOTOĞRAFLARINI KOYDUK.. BURADA SİYAH-BEYAZ RESİMLERDE GÖRDÜĞÜNÜZ DELİLERİMİZ RAHMETLİ OLMUŞLAR..ELİNİZDE DİK ÇEKİLMİŞ OLARAK VAR OLAN,TÜM MALATYA'YA MALOLMUŞ DELİLERİMİZİN FOTOĞRAFLARINI MAİLİME YOLLARSANIZ SİZİN ADINIZA BU SAYFAYA EKLERİM..



Deli Hatıraları



Delilerin 2010 versiyonu çıktı

Malatya'nın delilerini içeren 2010 yılı takvimi çıkarıldı. Bu takvimde bir de sürpriz yapılıp, "Bu ünlümüz kim?"denilerek fotosu konuldu ve bilene para ödülü vaad edildi.
09.07.2009 10:30:19




Malatyalı işadamı Hasan Özhan, 2010 yılı velilerimiz ve delimerimiz takvimini bastırdıklarını belirterek, yeni takvimde yenilikler olduğunu aktardı.

Özhan şunları belirtti. "Daha önceden bastırdığımız takvim o kadar tuttu ki, Nebil Özgentürk'ün Bir Yudum İnsan ile Cüneyt Özdemir ve Soner Yalçın'ın 5 N 1 K programlarına konu oldu; birçok yerel ve ulusal yayın kuruluşu haber yaptı. Elazığlılar da Malatya'ya özenip bu alanda kendi takvimlerini yaptılar."

Özhan, 9 yıl önce hazırlattığı takvime gösterilen ilginin kendisini hem sevindirdiğini hem şaşırttığını belirtirken "Yurt içi ve yurt dışından o kadar çok Malatyalı hemşerimiz takvim istedi ki bizim bile o takvimden elimizde kalmadı. Bu takvim sayesinde, Malatya insanının yaşamında bir yer tutan, bizleri bazen gülümseten bazen hüzünlendiren çok sevdiğimiz dostlarımızı anmış olduk" diyor.

Özhan, bu takvimi 9 yıl sonra yeniden bastırdı ama ilk basıldığı tarihle karşılaştırıldığında 10 yıl sonrası, yani 2010, için…

Takvimin formatı ve içeriği bu kez biraz değişik; içerik biraz "sosyal mesaj" verme gayretinde.

Takvim, 3'lü olarak bastırıldı. Birincisinde, öncekinde olduğu gibi, delilerimiz genel olarak takvimde arz-ı endam ederken, araya bir de "bilmece" sıkıştırılmış. En altta sağdan ikinci fotoğraftaki şahsın ismi yazılmamış, bunu tanıyıp-bilene isminin açıklanmasını istemeyen zenginlerimiz 1000 Amerikan Doları ödül verecekmiş!

MERSEDES KADİR AB'YE GİRMİŞ

2010 yılı takviminde Malatyalıların tanıdığı Mercedes Kadir, Avrupa Birliğine girmiş (!) haliyle tasvir ediliyor. Kadir, AB'nin simgesi yıldızların ortasında, kravatsız, yelekli ve ışıl ışıl takımıyla parlarken, maalesef bu tür elbiselerin sine qua non (hadi bu da bizden Avrupa'ca bir deyim olsun), yani olmazsa olmaz aksesuarı köstekli saat unutulmuş.

3.takvimde sosyal mesajın kralı Kemal'den geliyor. Kemal, Malatyalılara kızıyormuş ve diyormuş ki: "Her alanda küme düştük. Malatya'yı düştüğü yerden kaldırın!" Ama Kemal bu mesajını alıştığımız ceberut bir yüz ifadesiyle değil, gülümseyerek veriyor.

"Has Malatyalılar" takvimleri set halinde satışa sunuldu. Satış yerleri, Vilayet Kitabevi, Özka Tesisleri ve Kayısı Festivali başladığında, Fuar Alanı. 3 takvim 10 TL'den satılıyor.

Özhan, takvimden elde edilecek geliri Malatya eğitim vakfı'na bağışlamayı planladığını kaydetti.







TÜRKİYE CANIM FEDA

forex






Şu Devri Alemden Bir ( GARİPMİRTO ) Sessizce Gelip Geçti !

Hiç yorum yok:

"GARİPMİRTO"

"GARİPMİRTO"
FETHİYELİ YAZAR: YUSUF ASLAN.!

İzleyiciler